Continuă lucrările la infrastructura centrului intermodal, cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar, care se realizează în zona gării CFR Episcopia Bihor. Municipalitatea orădeană a menţionat că stadiul fizic al acestora a ajuns la 35%.

„Până acum a fost pregătit amplasamentul, fiind realizate decopertarea stratului vegetal și excavații ale terenului până la cota de fundare. De asemenea, au fost realizate lucrări la infrastructura celor doua linii de cale ferată, a platformelor betonate și a parcării. Muncitorii au executat straturile de fundare din piatră brută și stratul de formă de balast, iar în prezent se lucrează la compactarea balastului. Totodată, se lucrează la rețelele de utilități publice, fiind finalizată canalizarea pluvială, precum și fundațiile pentru stâlpii de iluminat”, precizează Primăria Oradea.

Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor transportate prin centrul intermodal. Proiectul mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Municipiul Oradea va deveni astfel un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea - Arad, iar calea ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului, zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.

Centrul va asigura transferul de mărfuri din Oradea și județul Bihor în relația cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din Costa Voc Impex - lider și Asfamixt – asociat, având o valoare de 47.137.527,55 lei fără TVA.