Parcul amenajat în Cartierul Soarelui, strada Aurel Covaci, în suprafaţă de peste trei hectare, va fi dat în folosinţă, oficial, la sfârşitul acestei săptămâni. În aceste zile se însămânţează gazonul şi se montează aparatele de joacă. 

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme Saminstal - B&T Artă și Arhitectură Satu Mare, iar valoarea contractului de lucrări (proiectare+execuție) este de 4.069.619,77 lei (fără TVA). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Parcul este amplasat pe fosta groapă de unde se scotea pământ pentru fabrica de cărămidă. Terenul, delimitat de de strada Macului la vest, de strada Bajor Andor la nord și de strada Fenyes Szabolcs la sud, a trebuit mai întâi igienizat, adus pământ de la lucrările din oraş şi apoi nivelat. În incinta parcului a fost amenajat un teren de baschet, prevăzut cu sistem de iluminat la înălțimea de 5,5 metri, înconjurat cu plasă de sârmă. Proiectul a mai prevăzut amenajarea unei piste de alergare realizată din tartan. În ceea ce privește iluminarea ambientală, aleile sunt iluminate cu stâlpi de iluminat pe toată perioada nopții.

Perimetral, parcul este protejat de o perdea fonică înaltă, formată din două tipuri de aliniamente: fag și stejar.

Din suprafața de 31.217 mp propusă spre amenajare, 27.015 mp reprezintă suprafața verde gazonată prin însămânțare, irigata cu sistem de irigaţie automat, 1.090 mp reprezintă suprafața ocupată de grupări de plante florale şi arbuști, 1.697 mp este suprafața cu alei asfaltate și zone de relaxare, 630 mp este suprafața terenului de baschet.  Viceprimarul Florin Birta a menţionat că au fost plantaţi 256 arbori din speciile arțar, mesteacăn, fag, magnolia, stejar, cedru, chiparos și 3.490 arbuști ornamentali de diferite varietăţi.

În ceea ce privește mobilierul urban, au fost amplasate 84 bănci de odihnă, 30 de coșuri de gunoi, 92 de stâlpi de iluminat, fiind în curs de amplasare patru leagăne duble, două complexe de joacă cu tobogan, trei seturi măsuțe șah + scaune și două mese tenis de masă. Parcul nu este dotat cu toalete publice.