În aceste zile se lucrează intens pe strada Macului din cartierul Oncea, în vederea asfaltării tronsonului cuprins între strada Ion Bogdan și strada Calea Bihorului.

Lucrările sunt executate de firma Mirghiș & Mayer, lungimea străzii fiind de 822 metri, iar lățimea de 6,4 m.

„Continuă asfaltarea în cartierul Oncea, după finalizarea străzilor Ion Pop Reteganul, Cucului și Cardinal Alexandru Todea. Investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere din cartierul Oncea vor continua și în perioada următoare, Primăria având în faza studiului de fezabilitate mai multe străzi”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Constructorul execută lucrări de săpătură pentru trotuare și borduri, dar și săpătura generală pentru pregătirea platformei drumului. Urmează lucrări la canalizarea pluvială și lucrări de terasamente, dar și amenajare zone verzi. În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului.

Termenul de execuție este de 4 luni, valoarea lucrărilor este de 1.855.289,04 lei fără TVA. Garanția de bună execuție este de 5 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

În cartierul Oncea a mai fost asfaltată strada Ion Pop Reteganul (tronsonul cuprins între str. Poet Gheorghe Pituț - Cucului), iar în cartierul Episcopia patru străzi: Dealului, Moviliței, Ciucașului și Cântărețului.