Începând de ieri, 14 septembrie, circulația pe şoseaua de centură a municipiului Oradea se desfășoară în condiții mai bune în dreptul pasajului suprateran din zona Universității, aflat în lucru.

Municipalitatea orădeană a anunţat că breteaua de ocolire a pasajului a fost finalizată, astfel că traficul dinspre Cluj nu mai e deviat în cartierul Europa, pe străzile Universității și Islazului.

„Reamenajarea intersecției prin pasajul denivelat între drumul de centură al Municipiului Oradea și strada Universității este unul dintre cele mai complexe șantiere la care se lucrează acum în Oradea”, menţionează Primăria Oradea. Forarea celor 53 de piloți care susțin grinzile pasajului, începută în data de 11 august 2020, s-a încheiat.

„Termenul de finalizare a acestui pasaj este aprilie 2021, conform contractului, dar după discuțiile avute cu constructorul, dacă vremea ne va permite, estimăm ca spre final de an circulația să se poată face deja pe deasupra pasajului, astfel încât traficul de pe centură să nu mai fie gâtuit”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA). Lucrările sunt executate de firma Porr Construct.

Pe sub pasaj va exista o trecere pietonală, iar după finalizarea acesteia, administrația locală va realiza o pistă de biciclete pe strada Universității care va face legătura și cu noua Sală  de Sport Polivalentă, astfel încât după ce vor fi finalizate toate lucrările în zonă, inclusiv accesele pietonale, accesul pe biciclete să devină mult mai facil spre Piața 100.