Primăria Oradea a reluat procedura de licitație pentru proiectarea și execuția Grădinii publice urbane din cartierul Europa și a parcului din zona Grigore Moisil și Ion Irimescu din cartierul Nufărul.

Anunțul de participare a fost publicat deja, data limită de depunere a ofertelor în SICAP fiind 26 septembrie, ora 15.00. Licitația are ca obiect elaborarea documentației tehnico-economice la faza de proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului, execuție lucrări și prestare servicii de întreținere pe perioada de garanție.

Investiţia este împărţită în două loturi: Lot 1 - „Regenerare urbană în cartier Europa, str. Gabor Jozsef - Grădină publică urbană”, Lot 2 - „Amenajare parc în zona Grigore Moisil și Ion Irimescu din Municipiul Oradea”.

Valoarea estimată a contractului este de 5.094.067,24 lei (fără TVA).

„Amplasamentul viitoarei Grădini publice urbane este în intravilanul municipiului Oradea, în Cartierul Europa, fiind ocupat de două spații amenajate pentru joacă, 7 terenuri libere de construcții și un sens giratoriu amenajat. Prin proiect se propune creșterea atractivității spațiului prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal”, precizează Primăria Oradea.

Proiectul vizează o suprafață totală de 8.432 mp, din care 7.420 mp zonă verde, 714 mp alei, cca 7 mp loc de joacă tartan și 240 mp teren de sport.

„În ceea ce privește parcul din zona străzilor Grigore Moisil și Ion Irimescu, din cartierul Nufărul, acesta are un amplasament în suprafață de 3.230 mp, unde, momentan, există un spațiu de parcare neamenajat. Pe terenul respectiv nu există construcții, vegetația este crescută spontan, având o stare necorespunzătoare. Și prin acest proiect se propune creșterea atractivității zonei prin amenajarea peisagistică a acesteia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal”, mai menţionează municipalitatea.

Proiectarea și execuția Grădinii publice urbane din cartierul Europa și a parcului din zona Grigore Moisil și Ion Irimescu din cartierul Nufărul a mai fost scoasă la licitaţie în primăvara acestui an.