Primăria Oradea prin operatorul de salubritate RER Vest a început din această lună montarea noilor pubele stradale care vor deservi cetăţenii oraşului.

Au fost montate un număr de 60 de coșuri de deșeuri stradale în mai multe amplasamente din municipiu, respectiv: str. Traian Moșoiu, Piața Emanuil Gojdu, str. Independenței, Aleea Emanuil Gojdu, str. General Magheru, str. Tudor Vladimirescu, promenada mal drept Crișul Repede, zona Podul Sfântul Ladislau, Podul Centenarului și Piața 1 Decembrie.

Multe dintre coşurile înlocuite până acum erau defecte sau distruse, iar în zonele în care s-a constatat că acestea sunt insuficiente numărul lor a fost suplimentat. Noile coșuri au culoarea verde și sunt rezistente la intemperii.

Coșurile au fost montate de RER Vest SA, în baza contractului de salubritate de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a Municipiului Oradea nr. 355.532 din data de 25.08.2020.

În funcție de necesități, compania de salubritate va mai monta până la finalul anului încă 240 de coșuri de gunoi pe toată raza municipiului.

Cetățenii sunt rugați ca, în cazul în care constată defecţiuni ale coșurilor de gunoi sau lipsa acestora, să sesizeze Primăria Oradea prin aplicația Oradea City Report sau direct operatorul de salubritate RER Vest.