Piețele financiare globale sunt pe cale să aibă o nouă săptămână agitată, indicele londonez FTSE 100 scăzând cu peste 4% pe măsură la debutul ședinței, în siajul piețelor bursiere din Asia. La București, indicele BET a scăzut sun pragul de 7.000 de puncte, minusul fiind de peste 5% la ora 11.00.

Piețele din Europa au înregistrat căderi puternice la începutul ședințelor de luni, indicele Dax din Germania și Cac 40 din Franța înregistrând scăderi de peste 4%.

În Asia, indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu aproape 5%, în timp ce Shanghai Composite din China a pierdut 2,4%.

ASX 200 din Sydney a scăzut cu peste 7% la tranzacționarea timpurie și a închis 5,6% la sfârșitul sesiunii de tranzacționare

Prețurile futures ale petrolului Brent au scăzut cu mai mult de 5%, la sub 26 dolari pe baril, întrucât închiderile companiilor și interdicțiile de călătorie din întreaga lume au afectat cererea de energie.

În SUA, senatorii nu au reușit să adopte o moțiune pentru un pachet de măsuri de stimulare, în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari, pentru a ajuta cea mai mare economie din lume să facă față impactului pandemiei, după ce democrații au apreciat că este prea generos pentru firmele mari.

La BVB, acțiunile companiilor din BET erau toate în roșu, cu scăderi cuprinse de 0,27% (Purcari) și 9.21% (Bursa de Valori). ALRO a scăzut cu 4,8%, Banca Transilvania ci 5,5%, OMV Petrom cu 5,1%, Romgaz cu 5,66% și Electrica cu 6,25%.