Procesarea zahărului brut, la final
Astăzi, 7 mai a.c., la Fabrica de zahăr din Oradea se încheie prima campanie, din acest an, de procesare a zahărului brut, urmând ca în luna octombrie să demareze campania de prelucrare a sfeclei de zahăr din noua recoltă.
Discutând, în după-amiaza zilei de marţi, 6 mai a.c., cu dl. ing. Florin Bisorca, director agricol la SC Zahărul SA Oradea, aveam să aflăm că în cursul zilei de miercuri, 7 mai a.c., se va încheia prima campanie din acest an de procesare a zahărului brut, operaţiune care a început la 1 aprilie. "Vom obţine, prin acest proces tehnologic, aproximatiov 30 000 de tone de zahăr, producţie ce se apropie de cota ce ne-a fost alocată pentru anul 2008. Diferenţa de cantitate, până la 31480 de tone, se va realiza în toamnă, printr-o minicampanie de procesare a zahărului brut, materie primă din import", a specificat dl. Florin Bisorca.
După o săptămână, cu aproximaţie în 14 - 15 mai, vor începe lucrările complexe de remont, urmând ca în toamnă să demareze campania de prelucrare a sfeclei de zahăr din noua recoltă. Cantitatea de zahăr ce se va obţine prin prelucrarea sfeclei este, tot conform cotei alocate pentru 2008 fabricii orădene, de 28 650 de tone.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.