Prima campanie din acest an de procesare a zahărului
După finalizarea lucrărilor de remont la Societatea Comercială "Zahărul" SA Oradea, activitatea de producţie din acest an a început la 22 aprilie: prima campanie de procesare a zahărului brut.
Directorul general al S.C. Zahărul S.A. Oradea, dl ing. Corneliu Pentilescu, avea să ne spună, ieri: "După primele probe tehnologice, când rezultatele au fost bune, ceea ce înseamnă că ne-am încadrat şi în graficul stabilit, iată că s-au pornit motoarele din plin şi am început prima campanie din acest an de procesare a zahărului brut, materie primă adusă din import - Brazilia".
Conform celor menţionate de către dl Corneliu Pentilescu, Fabrica de zahăr din Oradea urmează să producă, în acest an, în baza cotei stabilite, aproximativ 31 480 tone de zahăr prin procesarea zahărului brut, iar în toamnă, prin prelucrarea sfeclei de zahăr din noua recoltă va produce 28 651 tone de zahăr.
Cât priveşte noua recoltă de sfeclă de zahăr, primii paşi sunt deja făcuţi. "La ora actuală, s-a încheiat înfiinţarea culturii de sfeclă de zahăr, fiind semănată o suprafaţă totală de 4970 de hectare, din care 1170 de hectare în judeţul Bihor, diferenţa de suprafaţă fiind în judeţele Arad şi Satu Mare" - a detaliat dl ing. Florin Bisorca, director agricol în cadrul S.C. Zahărul Oradea. De altfel, şi în acest an, la Fabrica de zahăr Oradea se va aduce, pentru prelucrare, întreaga recoltă de sfeclă de zahăr din cele trei judeţe enunţate anterior.
În altă ordine de idei, la Fabrica orădeană vor continua investiţiile de modernizare, lucrări orientate cu precădere asupra procesului tehnologic şi prin care să se asigure o mai bună protejare a mediului şi o mai bună securitate a muncii. Investiţiile sunt de aproximativ un milion de euro.



Comentarii
Nu există nici un comentariu.