Nou regulament european vizând-Comercializarea produselor alimentare
Regulamentul existent prevede stabilirea, implementarea şi menţinerea analizei riscurilor şi a punctelor critice de control ( Hazard Analysis and Critical Control Point, prescurtat: principiile HACCP), pentru a garanta un nivel maxim de siguranţă a produselor alimentare. Parlamentul European a adoptat, în prima lectură, un nou regulament, deoarece experienţa a arătat că unele întreprinderi din sectorul alimentar pot îndeplini cerinţele de igienă alimentară şi fără un sistem bazat pe principiile HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point ) pentru a garanta un nivel maxim de siguranţă a produselor alimentare. Din această cauză, agenţi economicii care îşi vând produsele direct la consumatorii finali, precum patiserii, măcelării, magazine alimentare, standuri în piaţă şi pensiuni pot fi scutiţi de obligaţia de a institui, de a pune în aplicare şi de a menţine procedee permanente bazate pe principiile HACCP. Potrivit raportorului Horst Schnellhardt (PPE-DE, Germania), raportul adoptat contribuie la reducerea poverii administrative, fără a reduce însă standardele Uniunii Europene în materie de igienă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.