În lumea tehnologiei în continuă schimbare, îți dorești să fii mereu la curent cu noutățile. Dar achiziția unui telefon nou poate avea un impact semnificativ asupra bugetului personal. Iată cum să evaluezi corect necesitatea unui telefon nou, cum să alegi un model potrivit și să-ți planifici banii pentru a face față acestei cheltuieli.

 

Când știi că ai nevoie de un telefon nou

Este important să identifici motivele pentru care ai nevoie de un telefon nou: dacă telefonul actual nu mai funcționează corespunzător sau este depășit din punct de vedere tehnologic și nu poate rula aplicațiile sau funcțiile de care ai nevoie. De asemenea, poate fi necesar un telefon nou dacă necesitățile tale s-au schimbat și ai nevoie de mai mult spațiu de stocare sau o cameră mai bună pentru fotografii.

Înainte de a lua decizia de a cumpăra un telefon nou, este important să evaluezi performanța actuală a telefonului tău. Dacă acesta nu prezintă defecte majore și încă poate să satisfacă nevoile de bază ale utilizatorului, poate nu este nevoie să achiziționezi un telefon nou. Este esențial să înțelegi că un telefon nou nu este întotdeauna o necesitate, ci poate fi mai degrabă un lux.

Analiza costurilor este un alt aspect important de luat în considerare în evaluarea necesității unui telefon nou. Costurile asociate cu achiziționarea unui telefon nou nu se limitează doar la prețul de achiziție. De exemplu, un telefon nou poate necesita accesorii suplimentare sau chiar costuri de întreținere. Prin urmare, este important să ai în vedere aceste aspecte și să le evaluezi înainte de a lua decizia de a cumpăra un telefon nou.

 

Cum să alegi un telefon adecvat nevoilor tale

Ia în considerare aspecte precum durata de viață a bateriei, calitatea camerei foto, capacitatea de stocare, mărimea ecranului, performanța în jocuri sau alte aplicații, compatibilitatea cu anumite aplicații sau accesorii etc. Cercetează opțiunile disponibile pe piață: diferite mărci, modele și caracteristici ale telefoanelor mobile, informații pe site-urile producătorilor sau în magazinele online, recenzii ale utilizatorilor. Compară prețurile și caracteristicile modelelor preferate de telefoane noi. Astfel vei obține raportul optim între calitate și preț.

Smartphone-ul este un device digital complex, așa că asigură-te că nu faci compromisuri în alegerea unui telefon nou, doar ca să economisești bani. Folosește mijloace de plată inteligente. De exemplu, cu CardAvantaj, îți poți cumpăra un telefon în rate fără dobândă, ca să te bucuri de cele mai bune modele de smartphone fără să epuizezi bugetul personal. Urmărește campaniile active CardAvantaj și achiziționează ce-ți place din oferta de smartphone-uri noi de la magazinele fizice și online din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj. Beneficiezi astfel de un număr convenabil de rate și primești bonus pentru orice tip de tranzacție efectuată în țară sau în străinătate, atât tranzacții comerciale, cât și retrageri de numerar de la ATM.

 

Ce este dobânda zero

Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) SA şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei. (Sursa - Digital Workforce)