Botulismul din conservele de peşte - Acţiuni preventive în Bihor
Suspiciunea existenţei toxinei botulinice în conservele de peşte aduse în România, în ultima perioadă de timp, a declarat alerta Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în sensul verificării, în fiecare judeţ, a cantităţilor existente de conserve de peşte dintr-un anumit lot şi provenienţă.
În acest sens, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, pe baza informaţiilor primite de la ANSVSA Bihor privind unităţile din Bihor care au primit, conform facturilor, astfel de conserve, a declanşat verificările.
Astfel, la Hypermarket Pic, din Oradea, a intrat un lot de 336 de conserve de peşte. Dintre acestea, 203 conserve s-au vândut, diferenţa de 133 conserve fiind pusă sub sechestru (reţinerea oficială, până la clarificarea situaţiei, prin analize la Laboratorul ISPV Bucureşti). Totodată, la un depozit alimentar din Salonta au existat, conform facturii de primire a mărfii, 20 de conserve, dintre care 11 s-au vândut. Şi aici s-a procedat la sechestrarea celor 9 conserve găsite în depozit.
Datele ne-au fost prezentate de dl doctor veterinar Dumitru Szalo Mureşan, şeful Serviciului Igienă şi Sănătate Publică din cadrul DSVSA Bihor, care a mai menţionat că în judeţul nostru nu s-a semnalat, până acum, niciun caz de botulism.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.