Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment cu tradiție care susţine și promovează profesia contabilă din România, va fi aniversată, începând din acest an, la data de 12 iulie. Ziua Naţională a Contabilului Român este celebrată în mod unitar, în toată ţara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoaşterea oficială a rolului important pe care profesia contabilă şi practicanţii acesteia îl au în economie şi societate.

2019 este al cincisprezecelea an în care este sărbătorită profesia contabilă din România, aducând în atenţie importanţa acesteia pentru mediul economic, pentru societate. CECCAR sărbătoreşte 98 de ani de la înfiinţarea organismului profesional şi organizează cu această ocazie un eveniment cu tema Reglementarea: mit şi adevăr. Externalizarea serviciilor financiar-contabile – argumente pro şi contra. Întâlnirea va fi urmată de momentul festiv, care va întregi atmosfera unui eveniment care ofera prilejul socializării într-un cadru special. La eveniment vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai instituţiilor şi ai autorităţilor de reglementare, precum şi alţi parteneri de dialog ai CECCAR. Tot în cadrul evenimentului vor fi decernate si premiile Topul local al membrilor CECCAR, ocazie cu care vor fi premiaţi cei care au obţinut rezultate remarcabile în activitatea desfăşurată anul trecut - anunţă instituţia. CECCAR a organizat în fiecare oraş câte o întâlnire festivă şi aşteaptă membrii să se înscrie prin completarea formularului de înregistrare. Cea de-a XV-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român, eveniment ce va avea loc în data de 12 iulie, începând cu ora 13, la sala de conferinţe Paladium hotelului Continental Forum din Oradea, str. Aleea Ştrandului, nr. 1. La eveniment vor fi prezenţi, cu această ocazie, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, precum și alți parteneri de dialog ai CECCAR.

Reamintim că, oficial, prima ediţie a sărbătoririi “Zilei naţionale a contabilului român” a fost 21 septembrie 2005.

Reamintim că, în urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în ţara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice: Regatul Unit, Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii, ţări în care profesia de expert contabil era legiferată şi existau societăţi de contabili oficial recunoscute.