Patru absolvente ale Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea ne-au reprezentat, recent, la cea de-a V-a ediţie a Galei Extravagance Galaţi. Este vorba de Csilla Circiu, Ioana Silaghi, Bea Olah şi Alena Ignătescu. Evenimentul s-a desfăşurat în 4 noiembrie, la Casa de Cultură a studenţilor, şi s-a bucurat de prezenţa cunoscutului make-up artist Alex Rădulescu.

 

Csilla Circiu, absolventă în 2008, a participat la festivalul de modă de la Galaţi cu colecţia "Beauty line", pe care a lansat-o la Oradea în luna iunie 2009. Este vorba de o colecţie prêt-a-porter, din 15 ţinute vestimentare, rochii pentru cocktail, rochii de seară şi de mireasă, caracterizate prin conduita unor linii pure care conturează silueta. Csilla este un designer de succes. Ea găseşte timp şi pentru munca de voluntariat, fiind membru activ şi fondator al Asociaţiei D'Art Oradea. Ioana Silaghi, absolventă 2008, şi-a prezentat colecţia futuristă, intitulată "Eternity 2180", care a fost lansată în Oradea în vara acestui an. O colecţie îndrăzneaţă, aşa cum ne-a obişnuit Ioana prin creaţiile sale. "Athenian Golden Taylors" este colecţia semnată Bea Olah, absolventă promoţia 2009, rezultat al unei experienţe Erasmus în Grecia pe parcursul ultimului an de studiu. Tododată, Bea este membră în Asociaţia D'Art. Designerul Alena Ignătescu, absolventă 2009, a prezentat "Crăiasa Zăpezilor", o colecţie originală, care a combinat tulul, voalul cu structuri de tricot şi decoraţiuni realizate manual. Aşadar, nişte colecţii de excepţie care au implicat multă muncă, dar mai ales originalitate şi profesionalism. Între cei patru designeri, singura care a participat pentru a doua oară la acest festival este Csilla, care a devenit deja cunoscută publicului gălăţean, după ce anul trecut şi-a prezentat colecţia cu care a absolvit studiile de licenţă. Pentru orădencele noastre, participarea la acest festival a fost o recunoaştere pe plan naţional, dată fiind invitaţia lansată de organizatorii manifestării pentru al doilea an consecutiv. În plus, faptul că absolvenţii în design vestimentar din Oradea sunt solicitaţi la astfel de manifestări spune mult despre competenţele pe care le-au dobândit pe parcursul studiilor de licenţă şi despre capacităţile pe care le au.

 

"Designerii vestimentari pe care îi pregătim în cadrul studiilor de licenţă la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea găsesc aici un mediu propice pentru dezvoltarea lor personală. Ne bucurăm de reuşita unor astfel de absolvenţi şi avem convingerea că vor urma multe astfel de rezultate. Cu siguranţă se va mai auzi de absolvenţii noştri, nu numai pe plan naţional", ne-a declarat Olimpia Urdea, cadru didactic universitar la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea.