Din anul 2015, data de 19 februarie este stabilită sărbătoare națională, Ziua Constantin Brâncuși - ziua de naştere a marelui sculptor. Legea a fost creată ca o reparație morală față de refuzul și umilirea lui Brâncuși de către statul român în timpul comunismului.

Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Oradea în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor şi Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” au deosebita plăcere să vă invite la evenimentul dedicat Zilei Naţionale Constantin Brâncuși, care va avea loc marți, 21 februarie, ora 12.30, la Biblioteca  Județeană „Gheorghe Șincai”.

Despre influenţa operei brâncuşiene asupra propriului limbaj plastic va vorbi sculptorul Horia Sabău, autorul lucrării de for public „Portret monumental Constantin Brâncuşi-Spaţiul Brâncuşi”, amplasată în  Parcul 1 Decembrie, Oradea.

Elevii Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși vor prezenta viața și opera marelui sculptor, curiozități și momente inedite.

Elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” vor prezenta un moment inspirat din aforismele „Titanului de la Hobița” , iar elevii Liceului de Arte vor expune pe simeze expoziţia „Brâncuși în tehnici moderne” și vor susține un scurt recital artistic.

Pe 27 noiembrie 2015 a fost promulgată legea prin care data de 19 februarie a fost declarată Ziua Națională Constantin Brâncuși, un prilej deosebit de a sărbători nu doar ziua de naștere a marelui artist, ci și contribuția acestuia la sculptura modernă.