Atmosferă frumoasă sâmbătă seara, în Cetatea Oradea, într-una din cele trei zile în care Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România a organizat Zilele Culturii Slovace. 

Bebeluși și cățeluși, miros de cartof copt, copilași alergând cât e curtea cetății de mare și bere mai ieftină decât la alte festivaluri. Cam așa a arătat ziua a doua a celei de-a patra ediții a Zilelor Culturii Slovace. Toate acestea au fost frumos asezonate cu cântece și dansuri slovace din zona Bihorului și Sălajului, desfășurate pe o scenă încăpătoare și proiectate pe un ecran mare, ca să le poate admira toată lumea. Pe lângă dansurile locale pe scenă a urcat și formația Cardas Z Abova din Slovacia.

Vineri, în prezența Ambasadorului Republicii Slovace din România, Karol Mistric s-a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace. 

Sâmbătă s-a organizat faza națională a concursului de gătit găluște slovăcești cu brânză - brindzove halusky iar duminică, faza națională a unui concurs de gătit plăcinte din cartofi – tocne.

Acțiunea s-a desfășurat în parteneriat cu  Primăria Oradea, Visit Oradea și Muzeul Orașului Oradea.