În ultimul weekend al lunii ianuarie, Teatrul Regina Maria invită publicul la patru spectacole de teatru. Primul dintre acestea, Show cu ImProductivii este un spectacol în premieră, care promite haz și voie bună, într-o seară în care spectatorii vor stabili regulile... improvizației.

Astfel, vineri, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia, va avea loc în premieră un show de neuitat și irepetabil de improvizație alternativă, unde publicul face parte din spectacol. Pe baza propunerilor de spații, situații, limbi străine, stări, nume de povești etc., cei din trupa ImProductivii vor face ca totul să fie posibil. Vor urca pe scenă actorii Adela Lazăr, Alexandru Pop, Alina Leonte, Angela Tanko, Denisa Vlad, Eugen Neag și George Dometi, alături de instrumentiștii Ionuț Chiș și Radu Herțe. Coach: actorul Alin Stanciu.
Weekendul dedicat teatrului continuă sâmbătă, 30 ianuarie, cu un spectacol dedicat copiilor. Apolodor, pinguinul călător, de Gellu Naum, în regia lui Sebastian Lupu, se va juca de la orele 10.00, respectiv 12.00, la Sala Arcadia. „Apolodor e un pinguin tenor în corul unui circ, în Calea Moşilor, căruia i se face foarte dor de familie şi de ceilalţi pinguini cu care trăia la Polul Nord. Astfel,  porneşte la drum lung ca să-i găsească, trecând, bineînţeles, prin nenumărate peripeţii şi întâlnindu-se cu personaje care mai de care mai minunate, care-l vor ajuta”, se arată în sinopsis. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani și îi are în distribuție pe actorii: Florian Silaghi, Zentania Lupșe, Igor Lungu.
Sâmbătă, spectatorii sunt invitați și  la Sala Mare. De la ora 19.00, trupa Iosif Vulcan prezintă Creștini, de Lucas Hntah, în regia lui Radu Iacoban.
„Vă invităm să luați parte la un dialog care pune sub semnul întrebării una dintre cele mai importante axiome creștine. Dar, mai exact, ridică o problemă care ar trebui să ne dea tuturor de gândit: care este calea cea dreaptă, să luăm dogma ca atare sau să trecem informația prin filtrul rațional pentru a ajunge la un răspuns echitabil. Erezie sau perspectivism? Rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă în care categorie se încadrează ipotezele Pastorului Paul”, se arată în descrierea spectacolului. Din distribuție fac parte actorii: Richard Balint, Adela Lazăr, Răzvan Vicoveanu, Anda Tămășanu.
Duminică, în ultima zi a lunii ianuarie, se va juca cea de a patra reprezentație a celui mai recent spectacol produs de trupa Iosif Vulcan: Moștenirea norocului de Thanasis Papathanasiou si Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor.
„Doi frați revin în casa părintească pentru a-i fi tatălui lor alături pe patul de suferință. Sub presiunea probabilității morții acestuia, ies la suprafață adevăruri și interese care până atunci nu au fost rostite. De aici pornește un tăvălug de situații care scapă de sub control. Relația dintre frați devine și mai tensionată decât era, soțiile acestora își demască fățiș antipatiile, vecina este mult prea implicată în problemele familiei, iar surpriza cea mai mare și declanșatoare devine... infirmiera bulgară pe care au angajat-o să aibă grijă de tatăl lor. Un singur lucru e sigur. Toți urmăresc același țel: moștenirea care să le asigure o viață mai bună, pentru care sunt capabili să ajungă până la... crimă. O comedie neagră contemporană năucitoare, în care umorul capătă nuanțe întunecate, fără a-și pierde nicio secundă din haz”, se arată în sinopsis. Din distribuție fac parte actorii: Ioana Dragoș Gajdo, Mirela Niță Lupu, Gabriela Codrea, Sebastian Lupu, Adela Lazăr și Sorin Ionescu.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim.ro sau de la Agenția Teatrului, deschisă marți și joi între orele 10:00 -19:00, miercuri și vineri între orele 13:00 – 19:00, sâmbătă între orele 10:00 și 13:00 și începând cu o oră înainte de fiecare spectacol, indiferent de zi. Pentru mai multe informații legate de bilete și rezervări, spectatorii pot apela numărul de telefon 0359 452 324, în intervalul orar menționat sau să scrieți un e-mail la adresa: rezervari@teatrulreginamaria.ro.