După premiera online din vara anului trecut, spectacolul „Şarpele în iarbă”, de Alan Ayckbourn, și-a găsit, la sfârșitul săptămânii trecute, locul binemeritat pe scenă.

Spectacolul a fost creat prima dată pentru mediul online, fiind un proiect pionier, adaptat perfect cerințelor pe care le impunea în acele momente pandemia. Odată cu redeschiderea teatrelor, având posibilitatea de a-l juca cu publicul în sală, spectacolul a fost reconceput pentru a fi adaptat la scenă.

Piesa „Şarpele în iarbă” este un thriller psihologic care ademenește prin subtilitatea intențiilor personajelor și prin profunzimea mozaicului de emoții ce potențează tensiunea și suspansul care pot fi resimțite pe parcursul întregii povești.

Spectacolul a fost inspirat din piesa de teatru scrisă de Alan Ayckbourn, un dramaturg britanic. Scriitorul spune povestea a două surori, Miriam şi Annabel, pe care amintirea unei copilării traumatizante le-a ținut departe una de cealaltă. Acestea se reîntâlnesc după moartea recentă a tatălui lor. Depănând amintiri ce le leagă de casa părintească, femeile încep să-și dezvăluie sentimente care răscolesc trecutul sumbru al unei vieți trăite alături de un tată dominator și indisponibil emoțional.

Din distribuție fac parte actrițele: Mirela Niță Lupu (Miriam), Anda Tămășanu (Alice) și Angela Tanko (Annabel). Scenografia spectacolului aparţine Oanei Cernea, iar muzica aparţine lui Romeo Rîmbu.

Regia artistică este semnată de Sebastian Lupu, pentru care acest spectacol reprezintă un proiect de suflet. „Este o imensă plăcere să fii împreună cu colegii tăi și să zămislești o poveste de care se vor bucura atâția spectatori! Fac asta de 23 de ani și de fiecare dată e o sărbătoare unică și atât de personală! Dar când se întâmplă să fiu și cel care are privilegiul de a fi „zămislitorul principal”, când colegii tăi, frații tăi, cei cu care trăiești și te hrănești de zeci de ani pe aceeași sfântă scândură, se lasă îndrumați si cuceriți de felul în care spui tu povestea și îți acordă toată încrederea, aruncându-se cu ochii închiși într-o aventură pe care doar tu o cunoști inițial, ei bine, atunci există toate șansele să se nască un spectacol cu totul și cu totul special”, mărturisește Sebastian Lupu.