Astăzi, 24 martie, de la ora 19.00, pe pagina de socializare a Teatrului Regina Maria va fi difuzat spectacolul  „În curând vine timpul”, de Line Knutzon, în regia lui Radu Afrim. Producția stagiunii 2011-2012 s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât și din partea publicului.

Publicată în anul 1999, piesa „În curând vine timpul” (Snart Komen Tiden), a lui Line Knutzon, a marcat un punct important în cariera dramaturgei daneze, înregistrând un succes fulminant în adaptarea realizată de dr. Dantes Aveny Theatre din Copenhaga. Piesa se dezvăluie mai mult imagini ale vieții de cuplu decât imagini despre tinereţe, spre deosebire de majoritatea scrierilor lui Knutzon, „La 20 de ani vânezi o grămadă de vise, însă, la un moment dat, îţi dai seama că le-ai îndeplinit pe toate… şi nu mai ai la ce să visezi. Astfel, te trezeşti acum la realitate, un şoc teribil: ce urmează acum? S-ar putea să-ţi fie frică de moarte… Care începe să-şi facă simţită prezenţa, devenind tot mai apăsătoare”, scrie autorul.  „Viaţa de cuplu a Rebekkăi şi a lui Hilbert e demult terminată. Ar trebui să divorţeze, cel mai probabil. Deşi pare că timpul n-a trecut, aceştia se trezesc dintr-o dată cu copii. Hilbert a angajat o menajeră, pe Oda, cadou pentru Rebekka, pentru a avea timp să aibă timp. Oda se prezintă a fi descendenta unei familii fără copii… Rebekka se teme că Oda a venit să-i omoare pe ea şi pe soţul ei, dar, cu toate astea, îi ordonă menajerei să-i pregătească petrecerea de 55 de ani, la care e aşteptată şi Micuţa, fata celor doi. Chiar şi fostul iubit al Rebekkăi, John, apare, împreună cu logodnica Ingrid. Micuţa apare, dar, surpriză: are 50 de ani!”, se arată în sinopsis. În distribuție se regăsesc actorii: Liliana Ghiță, Richard Balint, Pavel Sîrghi, Elvira Platon Rîmbu, Ioana Dagău, Carina Chereji, Mirela Corbeanu, Sergiu Fodor, Ciprian Ciuciu. Regia artistică este semnată de Radu Afrim, scenografia de Cristina Milea, iar traducerea și adaptarea textului sunt semnate de Carmen Vioreanu.
Spectacolul i-a adus actorului Richard Balint premiul pentru Cel mai bun actor, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Scurt.