În seara zilei de 24 februarie, la Studio Act Oradea, s-au adunat peste 60 de persoane pentru a participa la evenimentul de teatru forum: „Scrie-ți propria poveste”. În prima parte, a fost prezentată o scenetă despre o situație de racolare a fetelor pentru prostituție prin metoda loverboy.

Aşa cum s-a anunţat ca mic sinopsis „… Bianca, Luana și Armando sunt trei tineri de lângă noi, asemenea ție sau prietenilor tăi. Îi leagă o poveste care implică prietenie, iubire și interese. Finalul nu este unul fericit”. Sub această formă au fost invitaţi orădenii să particile la un spectacol de teatru forum, o formă de spectacol  în care publicul  are ocazia să intervină și să rescrie povestea spre un final potrivit.

Orădenii s-au arătat deschişi faţă de acest format şi au venit cu propuneri de rezolvare a situaţiilor prezentate. Unii spectatori, mai curajoși, au intrat în roluri. Pentru a păstra cât mai bine informația, la finalul scenetei cei prezenţi au reflectat asupra celor văzute, prezentându-se idei care ar putea fi de folos în astfel de situații.

În a doua parte a serii, a fost realizată o prezentare despre metoda loverboy, evidenţiind atât riscurile care se regăsesc în social media, cât și, cel mai important, cum putem evita aceste situații. În încheiere, organizatori au oferit câteva exemple reale despre cum acționează traficanții.

Organizatorii acestui eveniment de teatru forum au fost: Asociația Cătunul Verde, asociația Abolishion, Asociația Centrul Creștin Betania și Dorcas Aid Romania, partener: People2People România.