Joi, 4 iulie, de la ora 11.00, la sediul Studio Act din Oradea (strada Crinului nr. 2), va avea loc spectacolul Peter Pan, produs de Ateneul Naţional Iaşi. Spectacolul regizat de Iulian Sandu este dedicat copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani.

Ateneul Național din Iași implementează în stagiunea 2018 - 2019 proiectul cultural de anvergură intitulat Turneul Național „Unire prin Cultură".  După 150 de reprezentații susținute în 70 de localități, în 30 de județe din nord-estul, sud-estul și centrul României, echipa Ateneului din Iași a reușit să parcurgă peste 10.000 de kilometri și să încânte peste 26.000 de spectatori.

„Fiecare dintre noi a avut un Peter Pan care ne salva de reguli şi era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranţă ca vom fi bine, că vom fi mari şi puternici şi le vom şti pe toate şi nimeni şi nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideţi să închidem pentru o clipă ochii şi să ne aducem aminte de copilărie. Haideţi să ne lăsăm cuprinşi de bucuria amintirilor şi să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toţii l-am trait” (Iulian Sandu, regizor).

Spectacolul ne spune celebra poveste a lui Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, şi care și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a găsit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în „Țara de Nicăieri", o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În Țara de Nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan, și Crocodilul Tic-Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați (John și Michael) un dor aprins de casa părintească și cu toții își doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura dar îi va ajuta să se salveze.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Rezervări sunt posibile pe pagina de facebook a evenimentului sau la numărul de telefon: 0722.881.086.