Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Oradea, invită orădenii la deschiderea unei noi expoziții de artă, care va avea loc astăzi, 25 noiembrie, de la ora 17.00. De această dată este vorba despre expoziția de instalații ,,În Progres''.

Expoziția de instalații „În Progres” este curatoriată de dr. Ștefan Gaie. Expoziția reunește lucrări ale artiștilor plastici bihoreni Alexandru Antik, Zsolt Bodoni, Andrea Enikő Buzási, Erzsébet Dobos,  Tiberiu Fekete,  Zoltán Imre,  Rodica Indig, Diana Kovács, Katalin Márton,  Mihály Murányi-Mátza, Barna Péli, Ludovic Zoltán Pongrácz. „Oricât de diferite ar părea, arta și știința se înrădăcinează într-o aceeași neobosită căutare a adevărului, iar în această căutare, artistul, la fel ca omul de știință, experimentează”, spune curatorul. „Artiștii paticipanți la această expoziție sunt invitați să mediteze tocmai asupra acestui travaliu al căutării, al permanentei experimentări și să ne (re)amintească faptul că destinul artei se joacă în spațiul intermediar dintre materie și formă, aparență și idee”, mai transmite dr. Ștefan Gaie.
Orădenii care trec pragul Galeriei din Cetate cu ocazia acestui vernisaj vor remarca pe pereții holului și expoziția Frumoase și Bestii, cu lucrări ale artistului plastic Radu Pământ. Expoziția cuprinde 37 de picturi, alături de hibrizi transformați în operă de artă, și a fost instalată la începutul lunii noiembrie.