La Centrul Cultural Tinca, în seara zilei de 19 februarie, a avut loc premiera filmului serial „Frați și surori”, realizat de Trupa TincART.

Structurat pe zece episoade, serialul tratează o tematică mereu actuală, și anume problemele care pot apărea între doi frați/două surori, din pricina invidiei, a banilor sau a iubirii.

În rolurile principale îi putem regăsi pe elevii Liceului Teoretic Nicolae Jiga Tinca:  Andrei Popa, Ștefan Drăgan, Maria Frese și Briana Blidar, alături de personajele secundare, interpretate de: Darius Țărău, Samir Cărpaci, Lorena Goron, Casian Lazea, Denisa Popa, Diana Bobîltiu, Alexei Irimie și Sara Popa.

La reușita filmului își aduc contribuția și veteranele trupei TincART, doamnele profesoare Dorina Negrean, Olimpia Oniga și Ana Condoroș, alături de ofițerul de stare civilă, Alina Brata, din cadrul Primăriei Tinca.

Scenariul și regia filmului poartă semnătura profesorului Iuliu Orban.

„După prezentarea celor zece episoade la Centrul Cultural Tinca, filmul serial va fi disponibil și pe canalul de youtube al trupei. Acest serial este cel de-al doilea de acest gen realizat de trupa de amatori de la Tinca, după succesul obținut cu serialul „Anna are mere”, în anul 2020”, a declarat, pentru CRIȘANA, prof. Iuliu Orban, coordonatorul trupei.