Filmul documentar Distanţa dintre mine şi mine a fost realizat în anul 2019 şi o are în prim plan pe Nina Cassian, poetă avangardistă, graficiană şi compozitoare. La proiecţie va fi prezentă co-regizoarea documentarului, Dana Bunescu.

 

Astăzi, 20 octombrie, de la ora 19.00, Dana Bunescu, co-regizoare a documentarului Distanţa dintre mine şi mine, va fi prezentă la proiecţia organizată de MA Hub. Regizoarea va face o scurtă introducere a documentarului şi va rămâne alături de public la final, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

„Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru nou-instalatul regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, sfârșind într-un exil nedorit la New York în 1985”, se arată în descrire. Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt dezvăluite astfel dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul, dar și viitorul nostru.
Filmul a fost produs în anul 2019 şi are o durată de 89 de minute. Regia este semnată de Mona Nicoară şi Dana Bunescu. Producători sunt: Ada Solomon, Mona Nicoară, Diana Păroiu, Alexandru Solomon, iar coloana sonoră îi aparţine Ninei Cassian.

Bilete se găsesc pe ambilet.ro. Preţul unui bilet este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Accesul se face în acord cu reglementările oficiale în vigoare (persoane vaccinate cu schemă completă cu cel puțin 10 zile în urmă sau care pot dovedi că au trecut prin boală și sunt în intervalul 15 - 180 de zile de la confirmare). Numărul de locuri este limitat.