Pe terasa complexului Posticum (str. Teiului nr. 26) va avea loc duminică, 5 mai, de la ora 19.00, în premieră în Oradea, concertul cvartetului Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán. Biletul de intrare va fi 20 de lei.

 

Cvartetul a fost înființat de Bacsó Kristóf, unul dintre cei mai versatili saxofoniști din Ungaria, împreună cu Oláh Kálmán. Repertoriul este format, mai ales, din compozițiile lui Bacsó și Oláh, care reașează şi valorifică într-o manieră unică elemente stilistice din mainstream jazz, din tezaurul folcloric maghiar şi din muzica clasică contemporană. La contrabass va cânta unul din cei mai căutaţi muzicieni din Ungaria, Barcza Horváth József, la tobe artistul binecunoscut de către publicul orădean, Balázs Elemér. Invitatul cvartetului va fi Dés András, un remarcabil artist al instrumentelor de percuţie.

Ultimul album al lui Bacsó a apărut sub denumirea Pannon Blue la BMC Records, revista Gramofon atribuindu-i, în 2017, titlul Albumul jazz maghiar al anului. Publicul va auzi inclusiv piese de pe acest album în cadrul concertului care se anunţă un eveniment de neuitat. Evenimentul se organizează cu sprijinul Fondului Cultural Naţional (NKA).

Cvartetul este compus din Bacsó Kristóf – saxofon, Oláh Kálmán – pian, Barcza Horváth József – contrabass, Balázs Elemér Attila – tobe, invitat: Dés András - percuție.