Trupa de teatru TincArt, de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga” Tinca, cu sprijinul Primăriei Tinca, a participat, și în acest an, la Festivalul Internațional de teatru pentru liceeni „Stage”, ce a avut loc la Cluj-Napoca, în perioada 17-19 octombrie.

 

Piesa de teatru „Mă iubește femeile”, creație proprie TincArt, este cea mai apreciată și jucată piesă de teatru a trupei, participând la multe concursuri și festivaluri din țară și din străinătate. Trupa TincArt, sub cooordonarea profesorului Iuliu Orban, ajuns la cea de-a șaptea stagiune, s-a întors de la Cluj cu trei premii, după cum urmează: elevul Patrik Bucsko, în rolul amorezatului Miți Săpunaru, a obținut Premiul 1 pentru cel mai bun actor în rol principal; eleva Anasztazia Koteles, în rolul asistentei personale Viorica, a obținut Premiul 3 pentru cea mai bună actriță în rol secundar; elevul Cătălin Mihali, în rolul Eva, a obținut, de asemenea, Premiul 3, dar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Festivalul „Stage”, ajuns la cea de a zecea ediție, a unit, în perioada 17-19 octombrie, șapte trupe din România, Macedonia de Nord și Republica Moldova. Evenimentul cultural este, totodată, și unul caritabil, fondurile cumulate fiind donate către spitale din Cluj sau investite în educație. Festivalul este realizat de Fundația Părinți din România, sub coordonarea Cristinei Grigore, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

„Dacă anul trecut am obținut locul 3, cu rolul principal din piesa „Pictorul de copilași”, anul acesta am reușit să evoluez, obținând locul 1, interpretându-l pe Miți Săpunaru. Mă bucur să fac parte din această manifestare culturală. Pentru mine este extrem de dificilă interpretarea rolului principal Miți. Mereu când cobor de pe scenă sunt epuizat, pentru că necesită mult efort și energie, dar, totodată, este un sentiment plăcut”, mărturisește Patrik Bucsko, elevul care a interpretat rolul personajului principal, Miți Săpunaru.

„Premiile obținute, precum și felicitările speciale ale juriului, prezidat de renumitul scriitor și dramaturg Radu Țuculescu, nu pot decât să ne onoreze și să ne dea un impuls pentru a merge mai departe”, a declarat pentru CRIȘANA prof. Iuliu Orban.