Chiar a doua zi după încheierea FITO, actorii Trupei Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria au pornit într-un turneu internațional cu spectacolul „Capcana lui Hamlet”, de Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău.

Astfel, în perioada 10-18 iunie, actorii au susţinut reprezentații în trei orașe din Georgia: Kutaisi, Zugdidi și Tbilisi în cadrul unor festivaluri de profil care reunesc trupe din întreaga lume spre deliciul publicului georgian. Teatrul Akhmeteli din Tbilisi a participat în cadrul ediţiei 2019 a Festivalului Internațional de Teatru Oradea cu spectacolul „Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar”, de Tuncer Cucenoglu, regia Irakli Gogia, spectacol care a câștigat nu mai puțin de trei premii!

După ce au cucerit publicul Georgian, începând cu data de 19 iunie, aventura internațională a Trupei Iosif Vulcan a continuat cu participarea la Festivalul U Troitsy, din Sergiyev Posad din Rusia, acolo unde nu doar publicul a primit spectacolul cu entuziasm, ci şi juriul de specialitate. Astfel, „Capcana lui Hamlet” a fost distins cu

Premiul Special al Juriului, diploma fiind ridicată de directorul artistic al trupei, Andrian Locovei.

Spectacolul „Capcana lui Hamlet” este o viziune modernă asupra piesei shakespeariene, dar scrisă cu un umor inspirat, cu tot felul de aluzii pe care spectatorul le sesizează și savurează amuzat, intrând cumva în „bucătăria” teatrului. Este și o parabolă care se dovedește acum foarte acută despre oprimare, despre tăcerea complice și vinovată, despre nevoia de a spune adevărul indiferent de consecințe. Asta chiar dacă, în final, înșiși curajoșii actori devin niște privilegiați ai sistemului. Regia este semnată de Petru Vutcărău, scenografia îi aparţine Oanei Cernea, iar din distribuţie fac parte actorii: Richard Balint, Elvira Rîmbu, Petre Ghimbăşan, Răzvan Vicoveanu, Denisa Vlad, Pavel Sîrghi, Sorin Ionescu, Consuela Egyed, Alin Stanciu, Sebastian Lupu, Ciprian Ciuciu

şi Igor Lungu.

Periplul trupei Iosif Vulcan prin festivaluri nu se opreşte aici. Astfel, în perioada 26 iunie-30 iunie, actorii vor fi prezenţi la Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, organizat de Teatrul de Stat Constanța, cu spectacolul „...ESCU”, de Tudor Muşatescu, regia Claudiu Goga.