Duminică, 14 octombrie, şi vineri, 19 octombrie, orădenii sunt invitaţi la două premiere ale Teatrului Szigligeti. Prima este dedicată aniversării actorilor Kovács Levente şi Kardos M. Róbert, iar cea de-a doua este premiera spectacolului Visul unei nopţi de vară, de William Shakespeare.

Teatrul Szigligeti pregătește două spectacole importante, ale căror premiere vor avea loc în 14 octombrie, respective în 19 octombrie. Prima, cea din această duminică, este dedicată aniversării a 50 de ani de viaţă, a unora din cei mai proeminenţi actori ai trupei Szigligeti, Kardos M. Róbert şi Kovács Levente. Ce doi actori, cu peste 25 de ani din viaţă dedicaţi profesiei de actor, îşi vor aniversa ziua de naştere cu ocazia premierei spectacolului „Pietre în buzunare”. Un spectacol-studio inedit, în regia lui Attila Balogh. „Pietre în buzunare” este povestea a doi bieţi actori figuranţi care trăiesc într-un sătuc irlandez asediat de o echipă de filmare de la Hollywood, undeva pe la începutul anilor 1990. Din păcate, filmarea nu merge bine, scandalurile aprind comunitatea locală şi situaţia ameninţă se degenereze grav. În acel moment, cei doi figuranţi se hotărăsc să realizeze un scenariu, intitulat „Pietre în buzunare”.

„Cei doi actori consacraţi ai trupei noastre se angajează să întruchipeze atât echipa de filmare americană, cât şi personajele bizare ale satului irlandez. Ei doi interpretează toate cele 18 (!) personaje ale dramei”, ne transmit organizatorii.

„Piesa lui Marie Jones promite un joc splendid şi delicios, cu actori care trec din personaj în personaj, vreme de o oră şi jumătate”, mai arată aceştia. Premiera din 14 octombrie va avea loc la Studioul Szigligeti, de la ora 19.00.

Următorul weekend vine cu o altă invitaţie la teatru, de această dată fiind vorba de premiera comediei „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare. „Într-o noapte de la mijlocul verii, atunci când ziua şi noaptea se întâlnesc, puterile magice pun stăpânire pe pământ: legile terestre sunt date peste cap de certurile dintre regi şi regine, dintre zâne şi spiriduşi cârcotaşi. În final, însă, dragostea va învinge raţiunea. Situaţii comice, consecinţe periculoase, ne rup rănile, ne eliberează dorinţele, ne apropie de instincte şi ne ajută să ajungem la adevăratele pasiuni, fie ele satisfăcătoare sau dureroase...”, se arată în sinopsis. Spectacolul va fi supratitrat în limba română.

Spectacolul va fi pus în scenă de talentatul şi tânărul regizor Jakab Tarnóczi, student în anul V la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Budapesta, care, în anul 2018, a lucrat, printre  altele, la Opera Națională Maghiară, iar în stagiunea 2018/2019, va monta un spectacol la Teatrul Katona József de la Budapesta. Premiera va avea loc în 19 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului.

Biletele şi abonamentele se găsesc la Agenţia de Bilete a Teatrului (deschisă de luni până vineri, între orele 14.00 - 19.00) sau online, pe biletmaster.ro. Abonamentele sunt puse în vânzare până în data de 19 octombrie.