Începutul de stagiune la Teatrul Regina Maria a dat startul participărilor celor două trupe de teatru, Trupa „Arcadia” și Trupa „Iosif Vulcan”, la festivaluri de profil din țară.

Astfel, astăzi, 24 septembrie, Trupa Arcadia va juca în ediţia a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru Independent „Comic 7 B” din Buzău, spectacolul „Băiețelul care se putea mușca de nas”, de Alex Moldovan, regia Selma Dragoș, coregrafia Smaranda Găbudeanu. Cea mai recentă premieră a Trupei Arcadia, şi primul spectcol outdoor din repertoriu, se va juca  de la ora 18.00, în Amfiteatrul din Parcul Tineretului.

De la Buzău, Trupa Arcadia se va  îndrepta spre Timișoara, unde actorii vor juca, în data  27 septembrie, de la ora 18.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” spectacolul de 1+1=1. Şi acest spectacol este o producţie unică în repertoriul teatrului, fiind primul spectacol de teatru-umbre realizat la Oradea. Spectacolul se joacă în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Sub masca lui Merlin”.

Trupa Iosif Vulcan este invitată cu spectacolul „Genul acuzativ”, text și regie: Mimi Brănescu, la două festivaluri: Săptămâna Teatrului Tânăr din Buzău, unde se va juca vineri, 1 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul „George Ciprian”, și la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative „Dialog ” din Brăila, unde se va juca în data de 3 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare aTeatrului „Maria Filotti”.

Orădenii se vor bucura la rândul lor în luna octombrie de o mulțime de surprize teatrale, care includ posibilitatea de a viziona spectacolul Revizorul, regia Petru Vutcărău, producţie care i-a adus actorului Răzvan Vicoveanu premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol prinicipal. Programul poate fi consultat pe site-ul Teatrul Regina Maria și pe paginile de Facebook ale celor două trupe, iar biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10.00-14.00 sau cu o oră înainte de spectacolele de la Sala Mare), online de pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacole de la fața locului (în limita locurilor disponibile).