Odată cu primele măsuri care anunţau relaxarea şi posibilitatea de a juca spectacole în aer liber, trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a spart gheaţa, organizând un maraton de spectacole pentru copii.

Magic Show, în ediţie unică, a adus primii 30 de spectatori în Amfiteatru, în data de 6 iunie, iar două zile mai târziu maratonul de spectacole a luat startul cu producţii dedicate copiiilor cu vârste mai mari de 3 ani. Poveştile Populare Ruseşti şi Poveştile Populare Maghiare, ambele în regia lui Igor Lungu, s-au jucat marţea, joia şi sâmbăta, de la ora 11.00, convingând spectatorii mici şi mari să iasă din case, chiar dacă vremea nu a fost mereu însorită. Şi dacă joi, 18 iunie, ploaia a pus piedici serioase în buna desfăşurare a reprezentaţiei, sâmbătă, 20 iunie, Armanca Serac şi Igor Lungu, cei doi protagonişti ai poveştilor maghiare, s-au bucurat de un public numeros şi aplauze pe măsură.

Maratonul continuă şi în această săptămână cu unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale trupei Arcadia: Apolodor, pinguinul călător, de Gellu Naum.
„Apolodor, pinguinul călător” este o reeditare a spectacolului realizat de regretatul actor Ion Mâinea, reeditare coordonată artistic de Sebastian Lupu. Aventurile pinguinului Apolodor au prins viaţa prima dată pe scena Teatrului Regina Maria, avându-i în distribuţie pe actorii Corina Cernea şi Igor Lungu. În 2005, maestrul Ion Mâinea a transferat spectacolul în palmaresul Teatrului Arcadia, refăcând distribuţia cu Zentania Lupşe, Igor Lungu şi Rin Tripa. În noiembrie 2018, sub coordonarea lui Sebastian Lupu, Apolodor s-a întors pe scena Arcadiei, cu o distribuţie formată din Igor Lungu, Zentania Lupşe şi Florian Silaghi. Scenografia este semnată de Oana Cernea, iar picturile, de Mădălina Baciu.
Textul hazliu şi sensibil deopotrivă, mesajul profund şi ritmul antrenant fac din „Apolodor, pinguinul călător” un spectacol fără vârstă, care cucereşte generaţii de copii, indiferent de spaţiu şi timp.

Spectacolul se va juca în Amfiteatrul din Cetate marţi, 23 iunie, joi, 25 iunie, şi duminică, 28 iunie, de la ora 11.00.