Teatrul Regina Maria include în programul lunii august, pe lângă spectacolele care fac parte din repertoriul Trupei Iosif Vulcan, evenimente conexe și spectacole de teatru independent susținute de Teatrul Artemotion și Fundația FITO, în cadrul proiectului Teatru pentru toţi.

Primul eveniment la care orădenii au fost invitaţi a fost lansarea cărții Bunavestire Delicioasă. Ocolul Pandemiei în 33 de cânturi, care a avut loc vineri, în Cetatea Oradea. La realizarea acestei cărți inedite au contribuit 69 de artiști, care doresc să transmită faptul că orice dificultate, fie ea și o pandemie, se depășește prin adaptare: joc, dialog, creativitate și, mai ales, prin curajul de a merge mai departe. Coloana sonoră a evenimentului a fost interpretată live de către proiectul muzical ,,Corbu”, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu. Accesul la eveniment a fost gratuit. Vineri, 21 august, de la ora 20.00, pe scena mobilă din Cetatea Oradea, Fundația FITO prezintă comedia „Iubeşti? Plăteşti!”, regia artistică Denisa Vlad.  Publicul va avea ocazia să îi întâlnească pe actorii Corina Cernea, Denisa Vlad și Sorin Ionescu într-o comedie savuroasă. „Spectacolul-comedie porneşte de la un act de shopping extrem, pasiunea unei amante tinere pentru soţul alteia merge până acolo încât soţia primeşte o ofertă financiară pentru eliberarea prizonierului din căsnicie. Veţi vedea că teritoriul umorului conjugal nu a fost epuizat pe de-a-ntregul, iar direcţia în care evoluează ostilităţile demonstrează asta”, remarca Lucian Cremeneanu.

Peste încă o săptămână, vineri, 28 august, de la ora 20.00, pe scena mobilă din Cetate se anunţă o nouă comedie: Tanţa şi Costel, în regia lui Sebastian Lupu. Aşa cum a explicat Victoria Balint, director temporar al Trupei Iosif Vulcan, Teatru pentru toţi este un proiect care răspunde mai multor nevoi: oferă un spațiu de joc pentru spectacolele independente; completează oferta estivală de spectacole a teatrului; creează posibilitatea creșterii audienței atât pentru teatru, cât și pentru companiile independente; pune bazele unui tip de parteneriat care, dacă se va dovedi profitabil, poate deveni model pentru stagiunile viitoare. Biletele sunt deja disponibile și pot fi achiziționate on-line pe Eventim.ro. Acestea se pot achiziționa și la fața locului, începând cu o oră înainte de evenimente, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet este de 25 lei.