Orădeni de toate vârstele au venit sâmbătă, în număr mare, la Teatrul Arcadia, pentru a se întâlni cu Păcală, eroul snoavelor populare românești.

 

Cea de-a patra premieră a stagiunii 2018/2019, „Isprăvile lui Păcală”, de Constantin Cubleșan, s-a bucurat de succes, spectacolul fiind prima producție dedicată copiilor cu vârste mai mari de 9 ani.

„Isprăvile lui Păcală”, de Constantin Cubleșan, în regia lui Petre Ghimbășan, este o frescă a satului românesc de la finele secolului al XIX-lea. Dorind să scape de foame și de sărăcie, Păcală pornește din sat în sat încercând să-și găsească un rost în viață. El se va întâlni cu oameni leneși, lacomi, sau zgârciți, ba chiar și cu draci în carne și oase, va trece prin peripeții haioase dar va reuși de fiecare dată să iasă la liman cu bine, salvat fiind de șiretenia și istețimea sa.

Din distribuție fac parte: Florian Silaghi, Alexandru Pop, Andrei Fazecaș, Zentania Lupșe, Igor Lungu, Ionuț Șerban, Rin Tripa, Florin Stan, Consuela Egyed, Igor Lungu, Andrei Fazecaș, Dan Turcuț, Viorel Sabău, Peter Papp. Muzica a fost realizată de Ovidiu Iloc, iar scenografia de Csűri Emese.

„Isprăvile lui Păcală este spectacolul vedetă al stagiunii și este propunerea noastră pentru publicul cu vârste mai mari de 9 ani”, spune directorul artistic al Arcadiei, Sebastian Lupu. „Așa cum am arătat la începutul mandatului, încet, încet, începem să avem grijă de copiii din clasele primare și de preadolescenți, un segment de vârstă care, până în acest moment, nu a fost ofertat de teatru”, a menționat Sebastian Lupu. Regia spectacolului este semnată de Petre Ghimbășan, aflat la prima colaborare cu trupa Arcadia.

„Am pornit acest spectacol de la replica Unii oameni sunt mai răi ca dracii. Este un spectacol care evidențiază inteligența și umorul țăranului român”, a spus Petre Ghimbășan.