Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria dă startul spectacolelor în aer liber, de duminică, 14 iunie. Publicul este invitat în Cetatea Oradea pentru a viziona una dintre cele mai recente şi apreciate producţii ale trupei: Creştini, de Lucas Hnatzh, în regia lui Radu Iacoban.

Spectacolul Creştini, în regia lui Radu Iacoban, a avut premiera la Sinagoga Neoloagă Sion, în 29 şi 30 octombrie 2019. Montat în premieră naţională la Oradea, spectacolul oglindeşte teme sensibile, mereu de actualitate, cum sunt credinţa, religia, limitele şi limitările lor, la nivel individual, comunitar sau social. Spectacolul îi are în distribuţie pe actorii: Richard Balint, Adela Lazăr, Răzvan Vicoveanu (nominalizat la premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar), Anda Tămăşanu şi Petre Ghimbăşan.
Creştini este primul spectacol pe care trupa Iosif Vulcan îl propune orădenilor pentru stagiunea în aer liber şi se va juca la scena mobilă din Cetatea Oradea duminică, 14 iunie, de la ora 20.30.
Următorul spectacol oferit de Teatrul Regina Maria la scena mobilă din Cetate este o surpriză dedicată iubitorilor de folclor. Astfel, joi, 18 iunie, de la ora 20.30, Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”  invită spectatorii la premiera Dor şi drag de cântec, cu Cornel Borza și Cornelia Covaciu, prezentator: Ioan Seleși.
Duminică, 21 iunie, şi luni, 22 iunie, de la ora 20.30, publicul are din nou ocazia de a se bucura de un spectacol al trupei Iosif Vulcan. De această dată, este vorba despre o producţie care a fost vedeta stagiunilor trecute, menţinându-se mereu în topul spectatorilor: Leonce şi Lena-Concert, scenariu de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu.

Miercuri, 24 iunie, de la ora 20.30, publicul are ocazia de a viziona o altă producţie care se bucură o foarte mare popularitate: Îndrăgostiţii din Ancona, de Vajda Katalin, regia Andrei Mihalache.

Vineri, 26 iunie, de la ora 20.30, Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana” prezintă la scena mobilă spectacolul Dor şi drag de cântec, cu Luminița Tomuța Baba și Felicia Costin, prezentator, Ioan Seleși, iar duminică, 28 iunie, acelaşi spectacol al ansamblului îi va avea în prim plan pe Ionel Ban și Simona Costin.
Nu în ultimul rând marţi, 30 iunie, de la ora 20.30, copiii mai mari şi adolescenţii sunt aşteptaţi la spectacolul Profu de franceză, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Mușatescu, regia Dan Mirea.
 

Producţii pentru micii spectatori

Şi Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria invită spectatorii în Cetate, la Amfiteatru. În această săptămână, joi, 11 iunie, şi sâmbătă, 13 iunie, de la ora 11.00, se va juca spectacolul Poveşti Populare Ruseşti, regia Igor Lungu. Marţi, 16 iunie, joi, 18 iunie şi sâmbătă, 20 iunie, de la ora 11.00, se va juca spectacolul Poveşti Populare Maghiare, regia Igor Lungu, iar în ultima săptămână a lunii iunie, marţi, joi şi duminică, tot de la ora 11.00, se va juca spectacolul Apolodor, pinguinul călător, regia Sebastian Lupu.