Teatrul Regina Maria desfăşoară în luna august, la scena mobilă din Cetate, campania Teatrul pentru toţi, care reuneşte spectacole ale trupei Iosif Vulcan, alături de producţii ale independenţilor. Sold out în timp record, spectacolul Gunoierul va avea două reprezentaţii, la cererea publicului.

Teatrul Regina Maria include în programul lunii august, pe lângă spectacolele care fac parte din repertoriul Trupei Iosif Vulcan, evenimente conexe și spectacole de teatru independent susținute de Teatrul Artemotion și Fundația FITO, în cadrul proiectului Teatrul pentru toţi. Prima zi din cadrul acestei campanii este vineri, 7 august, şi primul spectacol propus este Gunoierul, în regia lui Sebastian Lupu. Din distribuție fac parte actorii Richard Balint, Sebastian Lupu și Mirela Niță-Lupu, în trei roluri excepționale, prin care au reușit să cucerească publicul încă de la premiera acestui spectacol provocator și plin de umor. Drept dovadă, spectacolul programat vineri, de la ora 20.00, este Sold out, iar publicul continuă să solicite locuri. Prin urmare, Gunoierul va avea o nouă reprezentaţie în aceeaşi zi, de la ora 22.00.

„Îți vine să crezi că un „simplu” gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos?! Știi câte lucruri interesante se pot afla despre o persoană pur și simplu cotrobăind prin gunoiul său menajer? Haide să facem un exercițiu de imaginație: după o zi istovitoare de muncă, mergând să arunci gunoiul întâlneşti un individ care îţi prezintă tot soiul de poveşti despre familia ta, poveşti care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, finalul nu poate fi decât unul incitant”, se arată în sinopsis. Iar spectatorii care sunt curioşi de turnura pe care o iau lucrurile pot rezerva locuri pe pagina de facebook a evenimentului, iar biletele vor fi achiziţionate la faţa locului, înainte de spectacol.
Tot vineri, de la ora 18.00, şi tot în cadrul campaniei amintite, orădenii sunt invitaţi la o altfel de lansare de carte. Volumul „Bunavestire Delicioasă. Ocolul Pandemiei în 33 de cânturi”, va avea loc în data de 7 august, de la ora 18.00, în Cetatea Oradea. La realizarea acestei cărți inedite au contribuit 69 de artiști, care doresc să transmită faptul că orice dificultate, fie ea și o pandemie, se depășește prin adaptare: joc, dialog, creativitate și, mai ales, prin curajul de a merge mai departe. Coloana sonoră a evenimentului va fi interpretată live de către proiectul muzical ,,Corbu”, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu. Invitatul de onoare al evenimentului este actorul Richard Balint, al cărui tablou „Creștinism” se află pe coperta cărții. Tabloul va putea fi văzut în şi în original la lansare, iar Richard Balint a pregătit şi o surpriză muzicală.

Accesul la eveniment este gratuit!