Teatrul Regina Maria invită publicul la o reprezentaţie online. De această dată orădenii, în special adolescenţii şi tinerii, sunt invitaţi să vizioneze spectacolul Exploziv, de Elise Wilk, în regia lui Rareş Budileanu.

Având premiera la finele anului 2019, Exploziv este primul proiect artistic adresat adolescenților și părinților lor din repertoriul Trupei Arcadia. Un text contemporan, al unei tinere și apreciate dramaturge române, Elise Wilk, care a reușit să surprindă și să redea cu franchețe problemele cu care se confruntă liceenii de ieri, de astăzi și de mâine, într-o abordare stilistică accesibilă acestui gen de public.

„Ne aflăm într-un liceu din zilele noastre. Ziarele de scandal ar spune că e un liceu „de fițe”, directorul ar spune că e un liceu „cu renume”. Fata deprimată ar spune că e un liceu „fucked up rău de tot”, băiatul bătăuș ar spune că e un liceu „destul de cool”.

Până la urmă, e un liceu ca toate celelalte.

Până când apare Denis, un elev nou care schimbă ierarhiile, devenind preferatul fetelor și liderul băieților. Carismatic, rebel și autentic, Denis devine rapid mai influent decât Penteu, șeful clasei. Denis e singurul care se revoltă, nu acceptă presiunea falsă a părinților, are curaj să-l înfrunte pe directorul școlii care predă lecția după carnețel. Denis exercită fascinație și asupra lui Agave, psihologa școlii. O fascinație care o face să uite de tot. Chiar și de fiul ei Penteu, care are nevoie de ea. Până când lucrurile o iau razna.”, se arată în prezentarea spectacolului. Din distribuţie fac parte actori ai Trupei Iosif Vulcan şi ai Trupei Arcadia: Agave - Angela Tanko; Directorul - Pavel Sîrghi; Femeia de serviciu - Consuela Egyed; Denis - David Constantinescu; Penteu - Alin Stanciu; Fata frumoasă - Calița Nantu; Fata premiantă - Daniela Purcărea; Fata trendy - Giorgiana Coman; Fata deprimată - Ioana Moldovan; Fata sportivă - Carina Bunea; Băiatul trist - Ionuț Șerban; Băiatul bătăuș - Dometi George.

Filmarea spectacolului va putea fi urmărită gratuit pe pagina de Facebook a teatrului, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 20.00.  Durata spectacolului este de 1 h.

Spectacolul nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani!