Soprana Teodora Gheorghiu, acompaniată de pianista Diana Ionescu, va susține un Turneu național de lieduri compuse de părintele liedurilor, Franz Schubert, în perioada 3-8 noiembrie, în patru orașe din țară.

 

Turneul va debuta la Sibiu, pe scena Sălii Thalia, pe 3 noiembrie, va continua pe 4 noiembrie la Oradea, la Sala Filarmonicii, va ajunge pe 6 noiembrie pe scena Ateneului Român de la București și se va încheia pe 8 noiembrie, la Brașov, la Banca de Cultură Apollonia.

Recitalul Schubert cuprinde: An die Musik, Gesänge aus Walter Scotts „Fräulein vom See“- Ellens Gesang 1, Du bist die Ruh, Die Forelle, Auf dem Wasser zu singen, Der Fluss, Seligkeit, Sei mir gegrüßt, Impromptu op.142 nr.2 în la bemol major, Impromptu op.90 nr.4 în la bemol major, Gretchen am Spinnrade, Ganymed, Der Tod und das Mädchen, Lied der Mignon, An Sylvia, Rastlose Liebe.

Teodora Gheorghiu reprezintă unul dintre superbele glasuri pe care România le-a oferit lumii în ultimele decenii, o voce care a încântat juriile concursurilor „Enescu” şi „Reine Elisabeth” în anii 2000 şi care de atunci a evoluat pe scene importante ale Europei.

Diana Ionescu este o pianistă cu o carieră impresionantă, care a colaborat cu numeroși artiști de talie mondială și a concertat în numeroase săli de concerte renumite.

La Oradea, recitalul de la Filarmonica de Stat va începe la ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionat pe https://filarmonicaoradea.ro/cumpara-bilet/.