După doi ani de pauză forțată, cauzată de pandemia Covid, Casa Cultură în Mișcare reia întâlnirile și spectacolele în aer liber din Parhida. Primul astfel de eveniment este spectacolul Gol, al actorului Șerban Borda, care va avea loc sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18.00.

 

În ultimele patru luni, Casa Cultură în Mișcare (CiM) a fost folosită ca centru de tranzit pentru refugiații ucraineni. Peste 100 de persoane au locuit aici pe perioade variabile (între o zi și trei săptămâni) și au beneficiat de ajutorul Asociației Cultură în Mișcare. Pentru că solicitările pentru găzduire și ajutor s-au diminuat în ultima perioadă, CiM va relua activitățile în aer liber.

„Profităm de ocazie pentru a ne întâlni cu prietenii și publicul nostru obișnuit și vă invităm, în data de 9 iulie, începând cu ora 18.00, la un spectacol de teatru în aer liber cu actorul Șerban Borda. Fondurile pe care le vom obține în urma spectacolului vor fi folosite de Asociația Cultură în Mișcare pentru a achita o parte din cheltuielile cu cazarea refugiaților din Ucraina și pentru a pregăti casa pentru următorul val de refugiați”, se arată în comunicatul de presă.

Gol este un one man show, categoria 18+. „Nu, nu e genul „acela”, stați liniștiti. Gol înseamnă interacțiune cu publicul în majoritatea momentelor și este un mix de magie și comedie. Dacă nu se râde, atunci e magie. Pentru ca totul să fie și mai condimentat, spectacolul începe cu un pariu: dacă ceva nu iese bine… Gol”, transmit organizatorii.

Doritorii pot face rezervări în limita a 50 de locuri, prin sms, la numărul de telefon: 0751/ 254.234 sau prin e-mail la contact@culturainmiscare.ro. Prețul biletului este 10 lei.

Casa CiM este un centru cultural în construcție, un proiect al Asociației Cultură în Mișcare. Este o alternativă la viața culturală, creativă, a orașului și o variantă de petrecere a timpului liber, cu familia. Casa CiM se află în localitatea Parhida, Bihor, numărul 69, la o distanță de aproximativ 20 km de Oradea.