La începutul lunii decembrie în Oradea va fi vernisată o nouă expoziţie în care vor fi cuprinse imagini realizate de artişti români şi japonezi. Evenimentul este dedicat aniversării a 100 de ani de relaţii diplomatice româno-japoneze şi va fi urmat de o expoziţie în Tokyo care va cuprinde şi lucrări ale artistului fotograf Ştefan Toth.

Asociația Internațională Euro Foto Art organizează în parteneriat cu Comisia pentru Afaceri Externe, Camera Deputaților și S.C. Summit Agro România S.R.L. București, sub patronajul Ambasadei Japoniei în România, Expoziția comună a artiștilor fotografi din România și Japonia. Expoziția organizată sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (recunoscută de UNESCO) intitulată Peisaje și oameni din România și Japonia este dedicat aniversării a 100 de ani de la stabilirea ralaților diplomatice dintre cele două țări. Vernisajul expoziției, la care a fost invitat și E.S. Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, va avea loc în data de 10 decembrie în Galeria Euro Foto Art din cadrul secției Muzeul Orașului Oradea. Cu ocazia vernisajului va fi lansat albumul jubiliar de artă fotografică, care va apărea în îngrijirea Editurii Euro Foto Art, în limbile română, japoneză și engleză.

Graţie unei foarte bune colaborări între artiştii celor două ţări şi a fotocluburilor din Oradea şi Japonia, şi artiştii orădeni au ocazia de a se face remarcaţi peste graniţe. Astfel,

cunoscutul artist fotograf orădean Ștefan Tóth István a fost invitat să participe, alături de  membrii Fotoclubului Dunau din Yokohama (Japonia), la expoziția anuală a membrilor. Lucrările vor fi prezentate în Galeria Portrait Gallery din Tokyo. Expoziția din Japonia va rămâne la dispoziția publicului până la data de 23 februarie 2022.