În Sala Transilvania, sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19.00, va avea loc a 60-a reprezentație a spectacolului „Floare de mină” a Teatrului Szigligeti.

Tragicomedia montată de Hunyadi István din textul apreciatului dramaturg Székely Csaba a fost prezentată în premieră în august 2016. De atunci, s-au produs mai multe schimbări în distribuție, însă spectacolul a rămas unul din preferatele spectatorilor Teatrului Szigligeti.

„Floare de mină” spune povestea unui sătuc izolat din Secuime ai cărui locuitori încearcă din răsputeri să mențină aparența fericirii în timp ce comunitatea este lovită de tragedii precum sărăcia, alcoolismul sau numărul din ce în ce mai mare al sinuciderilor. Subiectele dificile sunt prezentate cu un umor și o (auto)ironie deosebită. „Scriitura acestor piese - de un cehovianism dotat cu doze-șoc de cinism și sarcasm - este extrem de puternică, cu o impresionantă bogăție de limbaj și personaje bine alcătuite, ale căror structuri sufletești se dezvăluie progresiv (...)”, scrie criticul de teatru Iulia Popovici despre „Trilogia minelor” din care face parte și această piesă. După spectacol, va avea loc o întâlnire informală în holul de la intrare a Sălii Transilvania.

Spectacolul va fi titrat în limba română.

Distribuția actuală a spectacolului este următoarea: Iván: Csatlós Lóránt, Mihály: Szabó Eduárd, Illés: Nagy Gábor, Ilonka: Fodor Réka, Neghiobul Sánta, Feri: Kocsis Gyula, Irma: Firtos Edit.