După doi ani de pauză forțată, cauzată de pandemia Covid, s-au reluat întâlnirile și spectacolele în aer liber la Casa Cultură în Mișcare din Parhida, nr. 69.

În ultimele luni, Casa Cultură în Mișcare a fost folosită drept centru de tranzit pentru refugiații ucraineni. Peste 100 de persoane au locuit aici pe perioade variabile (între o zi și trei săptămâni) și au beneficiat de ajutorul Asociației Cultura în Mișcare.

„Pentru că solicitările pentru găzduire și ajutor s-au diminuat în ultima perioadă, am profitat de ocazie pentru a ne întâlni cu prietenii și publicul nostru obișnuit. La începutul acestei luni, v-am invitat la spectacolul GOL, cu actorul Șerban Borda. În 6 august, vă invităm, începând cu ora 18.00, la un spectacol intitulat „Cântecele lăutărești și de petrecere ale românilor – O scurtă istorie”, cu artiștii: Mihai Teodorescu (țambal), Adrian Miescu (vioară și voce), Nicu Moldovan (contrabas)”, anunță Flavius Bunoiu, liderul asociației.

Despre spectacol...

„Ce e muzica lăutărească și de petrecere? Cine au fost Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Fărâmiță Lambru, Gabi Luncă, Romica Puceanu sau Jean Moscopol? Cum au trăit, ce au cântat, ce ne-au lăsat moștenire și cum ne influențează arta lor? În 6 august, va avea loc un nou eveniment la Casa Cultură în Mișcare, pentru a răspunde la aceste întrebări, dar și pentru a arunca o privire peste viețile lăutarilor de altădată care însuflețeau mahalalele și tavernele din vechime, pentru a depăna povești cu averi fabuloase și destine frânte și pentru a fredona melodii care au însoțit generații întregi”, mai spune Flavius Bunoiu, menționând că fondurile obținute în urma spectacolului vor fi folosite de Asociația Cultură în Mișcare pentru a achita o parte din cheltuielile cu cazarea refugiaților din Ucraina și pentru a pregăti casa pentru următorul val de refugiați.

Suport artist: 25 lei. Rezervări se pot face prin SMS, la 0751 254 234 sau e-mail, la contact (@) culturainmiscare (.) ro

Locurile sunt limitate, maxim 50 de persoane. Detalii suplimentare despre eveniment se pot afla acesând link-ul https://fb.me/e/1upINRHZv

Ce este Casa Cultură în Mișcare?

Casa CiM este un centru cultural în construcție, un proiect al Asociației Cultură în Mișcare. Este o alternativă la viața culturală, creativă a orașului și o variantă de petrecere a timpului liber cu familia, prietenii.

„Dispunem de o curte generoasă și sigură pentru copii unde puteți să leneviți la soare cu o băutură răcoritoare în mână și puteți cunoaște alți oameni interesați de viața culturală a comunității noastre. Pentru ca totul să fie și mai interesant, pregătim de fiecare dată și câte un mic eveniment cultural (o expoziție, o piesă de teatru, o proiecție de film, un concert, un atelier creativ, etc.)”, mai transmite liderul asociației.

Casa CiM se află în localitatea Parhida, Bihor, numărul 69, la o distanță de aproximativ 20 km de Oradea.