Actorul Teatrului Regina Maria, Răzvan Vicoveanu, nominalizat UNITER, la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul Joshua din spectacolul Creştini, va afla în septembrie premiile juriului. Gala, care ar fi trebuit să aibă loc în mai, s-a amânat din pricina pandemiei.

„Având în vedere situația excepțională pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societății, Uniunea Teatrală din România a fost nevoită să reconsidere organizarea Galei Premiilor UNITER 2020. Inițial, Gala trebuia să aibă loc în data de 11 mai la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean”, se arată în comunicatul UNITER.

Ținând cont de reglementările privind organizarea evenimentelor culturale, Uniunea Teatrală din România a decis că ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER va avea loc în ziua echinocțiului de toamnă, 21 septembrie. Juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020 este format din Radu Apostol – regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareș – critic de teatru, Crina Mureșan – actriță, Cristina Rusiecki – critic de teatru a vizionat în format digital (online, DVD) spectacolele nominalizate și va decide câștigătorii celor 11 categorii de premii. Locaţia Galei nu a fost încă stabilită şi va fi anunţată la o dată ulterioară.
În cadrul galei din acest an, orădenii au emoţii pentru actorul Răzvan Vicoveanu, care a fost nominalizat pentru rolul din spectacolul Creştini, de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban. La aceeaşi categorie, Cel mai bun actor în rol secundar, sunt nominalizaţi şi

 Andrei Cătălin, pentru rolurile din spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea şi Cristian Grosu, pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna”, de William Shakespeare, regia Gábor Tompa, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.