Unul dintre proiectele importante care au fost înscrise la Swimathon Oradea 2019 vizează şi redecorarea foaierului și a casei scării Teatrului de copii Arcadia. Proiectul are nouă ambasadori, iar bugetul necesar implementării este 40.000 lei.

„Teatrul pentru copii funcționează într-o clădire construită în anul 1760 și este poate cea mai veche locație funcțională din Oradea. Acest spațiu este mai mult decât un loc de divertisment, este fantezie, creativitate și joc, este fundația pe care se construiesc valorile, sensibilitatea și personalitatea adultului de mai târziu” arată reprezentanţii clubului. „În acest moment clădirea teatrului este într-o stare de degradare și necesită lucrări importante de restaurare, renovare și modernizare. Membrii Rotary Club Oradea Art Nouveau vor să se implice în renovarea interiorului, mobilizând resurse pentru ca pereții să fie zugrăviți și pictați, pentru ca mocheta, draperiile și cortina să fie înlocuite”, se mai arată în proiect. Proiectul are la ora actuală nouă ambasadori. Astfel, alături de actorii Arcadiei, Consuela Egyed şi Igor Lungu, care vor să-şi creeze o „căsuţă mai frumoasă” şi să ajute, totodată micii spectatori să pătrundă într-o lume de basm, un important ambasador al proiectului este Sebastian Lupu, actor al Teatrului Regina Maria şi director al trupei Arcadia, care susţine proiectul pentru că „Teatrul Arcadia este al copiilor”. Lor li s-au alăturat Oana Modura: „Cred că scopul nostru este să construim o lume mai bună pentru copii și să-i învătăm și pe ei să facă la fel pentru generațiile care urmează, să creeze o lume sigură, prietenoasă, plină de culoare și bucurie, o lume care să asigure o educație sănătoasă și o dezvoltare armonioasă pentru ca fiecare copil să își descopere adevăratul său potențial”;

Ovi D. Pop: „Frumosul e important în viața noastră, dar mai ales în viața copiilor noștri”; Mirela Niţă Lupu: „Doresc să contribui la dezvoltarea frumoasă a viitorilor adulți. Ei au nevoie de teatru, de frumos și de cultură și stă în puterea noastră să oferim sprijin pentru a beneficia de tot ce e mai bun. Copiii sunt viitorul nostru”; Sorina Bradea:  „Educația este baza unei națiuni şi educația prin cultură de la vârsta copilăriei este cea mai sigură cale către o existență bazata pe Valori! Cred în spațiul dedicat culturii. Teatrul Arcadia sau Teatrul pentru copii este un simbol al Oradiei. Reprezintă o amintire frumoasă pentru copiii mei şi îmi doresc să fie la fel şi pentru nepoții mei! Susțin acest proiect şi îi invit pe cei pentru care acest teatru este o valoare culturală pe termen lung să vină alături de noi!”; Oana Bungău: „Fac asta pentru că îmi pasă, iubesc orașul acesta, copiii și teatrul!”.

Orădenii care vor să se implice în acest proiect o pot face ca ambasador, înotător, sau susţinător. Tot ce trebuie să facă este să acceseze proiectul pe site-ul oficial al Fundaţiei Comunitare Oradea – proiectul „adoptă o clădire.”