Copiii de grădiniță, școală primară și gimnaziu sunt invitați să participe la un program de educație muzeală, cu titlul „Sărbătorim 8 Martie la Muzeu!”, în cadrul căruia copiii vor putea realiza un obiect pe care să-l dăruiască unei persoane feminine importante din viața lor.

 

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită pe 8 martie, data fiind adoptată unanim de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1977, de 193 de țări, inclusiv România. Istoria acestei zile este strâns legată de lupta pentru drepturile civile ale femeii, care, de-a lungul timpurilor, s-a transformat în sărbătoarea feminității, a respectului, a iubirii față de femeie. Cu ocazia acestei zile, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, un program de educație muzeală, având titlul „Sărbătorim 8 Martie la Muzeu!”, adresat copiilor de grădiniță, școală primară și gimnaziu, în cadrul căruia aceștia vor putea să realizeze un obiect pe care să-l dăruiască unei persoane feminine importante din viața lor.

Programul va cuprinde următoarele ateliere, care se vor desfășura la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A): 6 martie, orele: 9-10.30; 11-12.30 - atelier de realizat brățări/lănțișoare, pentru elevi din ciclul primar și gimnazial; 7 martie, orele 9-10.30; 11-12.30 - atelier de turtă dulce, pentru copii de grădiniță și elevi din ciclul primar.

Taxă de participare/atelier: 20 lei/pers., care include vizita în Lapidariu – lunea – și vizitarea unei expoziții permanente la alegere – marțea (Științele ale Naturii, Istorie, Etnografie,  Artă sau Vivariul).

Pentru informații suplimentare și programări: 0742-054.686, persoană de contact Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții.