La finalul săptămânii viitoare Teatrul Regina Maria invită adolescenţii, tinerii, şi publicul matur la trei spectacole deosebite. Alături de producţia Iubeşti? Plăteşti!, propusă de Fundaţia FITO, în programul lunii august au fost introduse noi producţii.

Astfel, joi, 20 august, de la ora 20.00, la scena mobilă din Cetate, trupa Iosif Vulcan va prezenta „Profu’ de franceză”, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Mușatescu, regia Dan Mirea. „Elevii clasei a douăsprezecea, zurlii și puși pe distracție, au parte, pe lângă agitația provocată de iminența examenului de bacalaureat, de tensiuni iscate de apariția noului profesor de franceză, „mișto, tânăr, brunet, înalt…”, în care fetele descoperă un Adonis, iar băieții un rival. Această noutate dă naștere unor situații conflictuale, pentru aplanarea cărora e necesar să intervină chiar diriginta, al cărei interes este, de asemenea, îndreptat spre tânărul profesor. Naivitatea din care izbucnesc neînțelegerile creează comicul de situație, alcătuind un spectacol original, vesel și plin de viață. Atât evenimentele în sine, cât și modul în care acestea sunt puse în scenă, îmbracă spectacolul într-o mantie a universalității, acesta fiind accesibil spectatorilor, care, indiferent de vârstă, vor reuși cu ușurință să se identifice sau să empatizeze cu oricare dintre personaje”, aşa cum se arată în sinopsis.

Vineri, 21 august, de la ora 20.00, pe scena mobilă din Cetatea Oradea, Fundația FITO prezintă comedia Iubeşti? Plăteşti!, regia artistică Denisa Vlad.

Actorii Corina Cernea, Denisa Vlad și Sorin Ionescu îmbie spectatorii la vizionarea uznei comedii savuroase. „Spectacolul-comedie porneşte de la un act de shopping extrem, pasiunea unei amante tinere pentru soţul alteia merge până acolo încât soţia primeşte o ofertă financiară pentru eliberarea prizonierului din căsnicie. Veţi vedea că teritoriul umorului conjugal nu a fost epuizat pe de-a-ntregul, iar direcţia în care evoluează ostilităţile demonstrează asta” , aşa cum nota Lucian Cremeneanu. Duminică, 23 august, de la ora 20.00, se va juca Capcana lui Hamlet, adaptare după Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău. „Capcana lui Hamlet” e o viziune modernă asupra piesei shakespeariene, dar scrisă cu un umor inspirat, cu tot felul de aluzii pe care spectatorul le sesizează și savurează amuzat, intrând cumva în „bucătăria” teatrului. E și o parabolă care se dovedește acum foarte acută despre oprimare, despre tăcerea complice și vinovată, despre nevoia de a spune adevărul indiferent de consecințe. Asta chiar dacă, în final, înșiși curajoșii actori devin niște privilegiați ai sistemului.
Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 15 ani!
Biletele s-au pus în vânzare pe eventim şi pot fi achiziţionate şi la faţa locului, cu o oră înainte de începerea spectacolelor.