Peste 25 de artişti plastici din Oradea şi din judeţ au decis, cu ocazia Zilei Internaţionale a iei, să iasă pentru prima oară în acest an pe pietonala orădeană, în cadrul expoziţiei în aer liber organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor.

Expoziţia s-a deschis pe Corso joi, 25 iunie, de la ora 11.00, la ora 19.00, şi va fi deschisă şi astăzi, în acelaşi interval orar.

 „Nu pot exprima în cuvinte bucuria cu care au răspuns invitaţiei colaboratorii artişti plastici din Oradea şi Bihor”, a spus lect. univ. dr. Anca Popescu, consultant artistic în cadrul CJCPCT Bihor şi coordonatorul expoziţiei. „Am obţinut din partea autorităţilor locale aprobarea, pentru că este un eveniment în aer liber şi pentru că oferim o frumoasă şi binemeritată pată de culoare orădenilor, atât de încercaţi din pricina izolării prin care am trecut cu toţii”, a spus consultantul. „Lucrările expuse sunt realizate în cele mai diverse stiluri, de artişti plastici care abordează o paletă coloristică bogată, reuşind să încânte orice iubitor de frumos. Privitorii vor găsi aici lucrări pe toate gusturile, pentru toate generaţiile, lucrări care atestă implicarea, dedicarea, inspiraţia şi munca de creaţie pe care au depus-o aceşti artişti pe parcursul unui an de zile”, a mai spus Anca Popescu.
Expun artiştii Csilla Madaras, Tibor Gavruţa, Ildiko Uilaki, Cristina Popon, Banyai Katalin, Bolayti Karoly, Tibor Rab, Szabo Eniko, Csatho Tohotom Csongor Karoly, Domahidi Krisztina (de la Galeria de Artă Erno Tibor), alături de artiştii plastici

Radu Pământ, Vasilica Roman, Mircea Boţog, Anca Popescu, Gabi Pop, Angyol Anika, Suzana Godza, Alex Blăjean, Antonia Pop, Letiţia Manea, Andrei Mezei, Daniel Vlad, Doina Tătar, Dan Dorel. „Deşi Oradea rămâne un oraş văduvit de locuri cu adevărat propice pentru expunerea plastică, având o galerie subdimensionată, noi, precum şi UAP Bihor continuăm să existăm şi să bucurăm orădenii, cu o îndărătnicie demnă de această nobilă cauză”, a mai spus Anca Popescu.