Premiera Trupei Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria, „Trei femei înalte” de Edward Albee, regia Diana Păcurar, s-a jucat cu casa închisă atât vineri, cât și sâmbătă, la Sala Arcadia.
 

Considerat o capodoperă a teatrului contemporan, textul este scris de Edward Albee (1928-2016) – unul dintre cei patru mari dramaturgi clasici americani, câștigător al Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie cu trei dintre piesele sale, printre care și Trei femei înalte, și premiul Tony pentru Cea mai bună piesă cu alte două texte – spectacolul Trei femei înalte este o psihodramă cu caracter biografic care surprinde povestea unei vieți, din puncte de vedere diferite, care se intersectează în momente-cheie, pline de emoție și subiectivism. Din distribuție fac parte actorii: Corina Cernea, Gherdan Mihaela, Alina Vicoveanu și Eugen Neag.
Regia artistică a spectacolului este semnată de Diana Păcurar, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale” București, secția Regie teatru, nivel licență și masterat, iar acest proiect reprezintă prima colaborare a sa cu Teatrul Regina Maria. Scenografia îi aparține Oanei Cernea, iar rolul de asistent scenograf i-a revenit Ilincăi Ghimbășan, absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj, care, cu spectacolul Trei femei înalte, a debutat ca asistent scenograf în Teatrul Regina Maria din Oradea. Coregrafia spectacolului este semnată de Selina Colceru, absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, București, care se află și ea la prima colaborare cu Teatrul Regina Maria. Următoarele reprezentații care au fost programate luna aceasta vor avea loc luni, 11 ianuarie, de la orele 17.00 și 20.00 dar și în 21, 22 și 23 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim.ro sau de la Agenția Teatrului, deschisă marți și joi, între orele 10.00 -19.00, miercuri și vineri, între orele 13.00 – 19.00, sâmbătă, între orele 10.00 și 13.00 (luni și duminică închis) și începând cu o oră înainte de fiecare spectacol, indiferent de zi. Pentru mai multe informații legate de bilete și rezervări, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0359/452-324 în intervalul orar menționat sau să scrieți un e-mail la adresa: rezervari@teatrulreginamaria.ro. Din cauza limitării de locuri la 30% din capacitatea sălii, oferta este valabilă în limita locurilor disponibile.
Teatrul Regina Maria își rezervă dreptul de a face modificări în program. Pentru asigurarea desfășurării activității teatrului în condiții de siguranță sanitară, spectatorii sunt rugaţi să respecte măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus.