Teatrul Regina Maria invită spectatorii la prima premieră de la izbucnirea epidemiei, spectacolul Şarpele în iarbă, de de Alan Ayckbourn, în regia lui Sebastian Lupu. Premiera va fi online, acest proiect fiind un exercițiu de pioneriat în domeniul artelor spectacolului datorită modului în care este realizat.

Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 19.00, orădenii sunt aşteptaţi la premiera spectacolului „Șarpele în iarbă”, o premieră online. „Deoarece restricţiile impuse de epidemia de Covid-19 nu ne permit să jucăm în spații închise, abilitățile inovatoare ale membrilor echipei artistice s-au îndreptat spre descoperirea unei soluții optime în conceperea spectacolului Șarpele în iarbă: o premieră on-line. Dorim astfel să le oferim o experiență unică spectatorilor noștri, care vor putea empatiza cu personajele, imaginându-și că se află în sala de spectacol, martori vii ai emoțiilor atât de puternice pe care le manifestă cele trei femei aflate într-o relație de distanțare… socială pricinuită însă de alte evenimente”, se arată în comunicatul instituţiei.

Cu două săptămâni înaintea Decretului Stării de Urgenţă, Sebastian Lupu, în calitate de regizor artistic, alături de actrițele Mirela Lupu, Anda Tămășanu și Angela Tanko, începuse repetițiile de text la spectacolul Șarpele în iarbă, de Alan Ayckbourn. Au fost primii care au dat o șansă repetițiilor online, prin Skype, și, așa cum Sebastian Lupu mărturisea pentru cotidianul Crişana, „Am avut, ca niciodată, timpul necesar să descoperim intenții, stări, interpretări, profunzimi ale acestei piese”. Tot atunci, regizorul dezvăluia că subiectul poate fi asemănat cu al unui film thriller.
„Două surori pe care distanța, dar mai ales amintirea unei copilării nefericite le-a ținut departe una de cealaltă, se reîntâlnesc după moartea recentă a tatălui lor. Rememorând evenimente ce le leagă de casa părintească, acestea încep să-și dezvăluie sentimente care răscolesc trecutul sumbru al unei vieți trăite alături de un tată dominator și indisponibil emoțional. Am putea crede că această întâlnire este una terapeutică, prin care traumele emoționale ale celor două femei vor fi alinate, însă apariția fostei infirmiere a tatălui lor, care strecoară cu viclenie îndoiala în mintea surorii mai mari, provoacă o răsturnare de situație încărcată de tensiune și suspans”, se arată în sinopsis.

Scenografia este semnată de Oana Cernea, iar muzica de maestrul Romeo Rîmbu.
Biletele pot fi achiziționate doar on-line și sunt deja disponibile pe www.bilete.ro.