Varadinum Foto Club din Oradea a fost distins cu premiul Best Club la cea de-a VI-a ediţie a Salonului Internațional de la Wojnicz. Este pentru prima dată când un club din România este distins internaţional pentru activitatea susţinută.

Varadinum Foto Club a reușit să câștige, în premieră, tittlul de Best Club la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de la Wojnicz, desfăşurată în luna noiembrie a acestui an.

Salonul Internațional de la Wojnicz a devenit cel mai titrat salon de artă fotografică din Polonia, deși orașul cu acelaşi nume abia numără 10.000 de locuitori! La ediția din acest an au participat 502 concurenţi din 57 de țări. Juriul a evaluat astfel, în total, 5.862 lucrări. Echipa clubului orădean era formată din Marian Plaino (București) – Medalia de aur FIAP cu fotografia „Balerina”, Marius Bodea (Oradea – absolvent al Școlii de Fotografie Varadinum, coordonator Ovi D. Pop) – Medalia de argint FIAP cu fotografia „Face plate” (fotografie realizată în cadul cursului), Jozsef Ban (din localitatea Valea lui Mihai) cu nouă fotografii acceptate în concurs din 12 propuse, și Ovi D. Pop (Oradea), care a luat Medalia de aur a Federației  Poloneze de Artă Fotografică cu fotografia „Foxey Lady 02”. La același salon, orădeanul  Ovidiu Gabor (absolvent al Școlii de Fotografie Varadinum și membru al Fotoclubului Nufărul din Oradea) a reușit să obţină o Mențiune de Onoare cu fotografia „Natalia”.