În Sala de evenimente din orașul Karapinar (Turcia), s-a încheiat duminică reuniunea artiștilor fotografi din Turcia. În cadrul festivității, artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István a primit Certificatul de excelență și titlul de membru de onoare (Hon SSS).

La evenimentul organizat de Galeria Sille Sanat Sarayi, Centru Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică Konya - Turcia, au participat și artiști fotografi din Bosnia-Herțegovia și România. Reuniunea anuală a debutat în holul Hotelului Ramada din Konya, unde a fost vernisată, în prezența a 100 de fotografi, expoziția personală a artistului fotograf Ștefan Tóth István, intitulată „Clipe surprinse”. Reha Bilir, președintele Asociației Sille Sanat Sarayi, l-a prezentat pe artistul fotograf orădean și fotografiile expuse și a apreciat bunele relații de parteneriat existent cu Centru Expozițional FIAP Oradea - România. Artistul fotograf expozant, după ce a rememorat Festivalul European de Fotografie, organizat sub conducerea lui în Oradea, în urmă cu un deceniu, a mulțumit pentru invitația de a expune în fața celor mai reputați artiști fotografi din Turcia și a prezentat albumul monocolor apărut în îngrijirea Editurii „Euro Foto Art”. Reuniunea artiștilor fotografi a continuat în sala de conferințe a Hotelului de la etajul 9, la care a participat și Senol Ozturk, guvernatorul din Konya, căruia i-a oferit albumul intitulat „Tradiții populare din România și Japonia”, apărut în îngrijirea editurii „Euro Foto Art”, precum și o grafică despre Primăria din Oradea. În cadrul festivității, președintele Sille Sanat Sarayi, după ce a citit laudațiile, a conferit artistului fotograf orădean Certificatul de excelență și titlul de membru de onoare.

Programul celei de-a doua zi a debutat cu deplasări de creație în satele Salu și Guzelkisla, respectiv seara cu un atelier de noapte la Lacul Meke. Duminică, artiștii au avut posibilitatea să fotografieze și în cadrul festivităţii dedicate aniversării a 100 de ani a Republicii Turce.