Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) a pregătit pentru turiștii care vizitează Oradea și pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, o expoziție de artă fotografică intitulată „Oradea noctrună”, în Turnul Primăriei Municipiului Oradea.

Expoziția internațională cuprinde  20 de fotografii color de o înaltă ținută artistică realizate de reputați artiști fotografi, din cadrul AIEFA și din Organizațiile Partenere din SUA (California),  Europa (România și Ungaria) și Asia (China și Japonia).

Fotografiile au fost realizate de artiștii fotografi: Paul Bock (USA), Gyapjas Ferenc (HU), Kenéz Emese (RO), Koppány György, Claudiu Oros (RO), Szabó Claudiu EFIAP (RO), Ryuichi Tazaki (JP), Stefan Tóth István AFIAP, ESFIAP (RO) și Hui Zhang (CN)

Vernisajul expoziției internaționale a avut loc joi 28 iulie, la ora 11.00, în holul Turnului, fiind deschis de discursul directoarei executive Angela Lupșea.

Artistul fotograf Ștefan Tóth István, președintele AIEFA, curatorul expoziției, a precizat: „Expoziția prezintă într-un mod artistic deosebit orașul nostru iubit, în diferite anotimpuri ale anului. Cei care vor vedea lucrările expuse se vor convinge că orașul nostru este minunat atât ziua, dar mai ales noaptea. Luminile nocturne scot în relief arhitectura clădirilor construite în stil art nouveau”.

Lucrările expuse se pot viziona și pe adresa eurofotoart.com.

Noua expoziție internațională organizată cu sprijinul Summit Agro România va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 25 august, putând fi vizitată, de marți până duminică, între orele 10.00 - 18.00.